ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu

2017. december 14. 06:25 - vaj25

A boldogság nem a cél elérésében rejlik, az oda vezető útban…

christmas-2947257_1920.jpg

A ma érintett téma időszerű a karácsonyi ajándékok beszerzésének idején. Valljuk be, hogy jó párszor megesett mindannyiunkkal, hogy a várva várt katarzis elmaradt. Vagy ha volt is, számunkra csak néhány pillanatig tartott. Persze azokról az esetekről sem szabad megfeledkeznünk, amikor jó akaratunk teljesen célt tévesztve landolt a sarokban egy félszeg mosoly kíséretében.

Érdemes bevallanunk magunknak, hogy csak az örömszerzésre összpontosítottunk. Pontosabban, arra a végpontra, amelyre az egész folyamatot építettük. Be kell látnunk, hogy olyan pontra tettük a hangsúlyt, ami individuumunkon kívül esik, aminek következménye, hogy a boldogságunk megélése csak figyelmünk teljes összpontosításával vetíthető ki a cél személyünk érzelmi világára. Természetesen ne csak a másoknak megkísérelt boldogság adásra gondoljunk. Van, hogy célba érésünk után saját magunk felé megélt örömünk is épphogy lelkünk felületét karcolja.

Álljunk meg egy pillanatra és kérdezzük meg magunktól, hogy a célig vezető úton minden egyes lépést örömmel teszünk meg, vagy csak tesszük egyik lábunkat a másik elé, mert úgy gondoljuk, hogy arra kell mennünk. Ha nem tölt el elégedettség, öröm az út során, akkor gondoljuk át, hogy tegyünk-e egyáltalán még egy lépést ezen az úton. A boldogságot csak, akkor élhetjük meg mélyen és örökké valóságában, ha élvezettel éljük meg az utat. Ha azért indulunk el, hogy túl legyünk egy szakaszon, csak fásultság, örömtelen, üres lét vár a célba érés után, és persze megint egy kötelezően letudásra váró szakasz.

Ne azért vegyünk ajándékot, mert éppen jön egy ünnep és meg kell ajándékozni a másikat. Azért, hogy örömet szerezzünk és nem csak elsősorban másoknak, hanem magunknak, és elmondhassuk, hogy sikerült ráérezni a másikra, ami által boldogok lehetünk mindannyian.            

Induljunk el, bármi is legyen utunk célja, de minden lépését örömmel tegyük és ha jól csináljuk ráérezhetünk, hogy minden lépés egy boldog cél.

Szólj hozzá!
ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu
süti beállítások módosítása