ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu

2019. február 12. 14:11 - vaj25

Hitet nem tudsz adni csak elvenni.

woman-1733891_1920.jpg

Már sokszor előfordult velünk, hogy valamiben nagyon hittünk. És mert hittünk benne sokat vártunk attól a valamitől. Szerettük, rajongtunk érte, és elhittük, hogy ettől mostantól sokkal jobb lesz.

Valóban más lett a világ tőle. Éreztük magunkban az erőt, és tudtuk, van fény mely értünk ontja energiáját. Van számunkra egy út, mely ki tud vezetni a betegségből vagy a kilátástalan helyzetünkből. És végre el tudunk indulni széles mosollyal, tettre készen. Lehet, hogy még látszólag nincs semmi eredmény, de tudjuk, hogy lesz. Így már az út egyharmadát már meg is tettük hitünk által. Nagy dolog, amikor hitünk el tud köteleződni egy cél irányában. És amikor minden pozitívumunkkal felvértezve megjelenünk a világban, egyből elindulnak a jóakaratú és még „jobb” szándékú „Ó, az nem ér semmit.”, „Van annál sokkal jobb!”, „Te hiszel az ilyenekben???” segítségek.

Az esetek jelentős hányadában az ilyen segítségek hatására a hitünk abban a bizonyos útban ha nem is egyből szenderül jobb létre, de elkezdte haláltusáját. Amiben addig a megoldást láttuk az csupán egy keserű próbálkozás emléke maradt.

Sajnos be kell látnunk, nem mindig vagyunk elég erősek és gondoljunk vissza azokra az esetekre, amikor így jártunk. Sose feledjük, hogy egy másik embernek egy lehetőség számunkra lehet, hogy csak egy szórakoztató pillanat. De annak az embernek ott, az életének forduló pontja is lehet. Nem tudhatjuk, hogy másoknak, mi segíthet, mi válhat be. Ugyan így senki sem tudhatja, hogy nekünk mi hoz harmóniát életünkbe.

Meggondolatlan segítségnyújtásunk, még akkor is, ha teljese jó szándékkal által vezérelt is nagy károkat képes okozni.

Ha valaki talál egy utat, akkor nincs jogunk megítélni, hovatovább nincs jogunk azt elítélni sem. Bármennyire biztosan tudunk egy jobb alternatívát ajánlani, azt csak úgy tehetjük, hogy a már általa választott utat nem romboljuk le. Sosem tudhatjuk másoknak milyen úton kell végig menniük, hogy beteljesítsék vállalt feladatukat.

Igen sokszor van, hogy olyan utat kell végig járnunk, ami nem vezet el a megoldásig, de hitünkben meg tud erősíteni, hogy tovább tudjunk menni.

Ajánlhatunk lehetőségeket, olyanokat melyeket már mi magunk végigjártunk. De ezt is csak akkor, ha kérik segítségünket. Ne álljunk oda kéretlen véleményekkel, mert nem tudunk tökéletes megoldást nyújtani. És ha a kételyt valakiben felkeltettük, akkor azt onnan már nem tudjuk eltávolítani. Ha nem bátorítunk, mert úgy érezzük nem helyes az út, akkor sem ítélkezhetünk.

Sose feledjük, mindenkinek más út van megírva.

 

Ha nem csak élni szeretné életét, hanem érteni is, akkor kérem látogasson el facebook Csillagok oldalamra – csillagok.nhely.hu – ahol további érdekes cikkeket olvashatnak, továbbá, hogy egy személyes konzultáció keretében rátaláljon egy tudatos és boldog életre.

Szólj hozzá!
ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu
süti beállítások módosítása