ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu

2018. november 28. 10:24 - vaj25

A lélek csapdája az anyag.

 

A lélek az anyagban megtestesülve képes csak eljátszani szerepét. A megtestesülés folyamatában a szellem választ egy lelket és tovább lépve a folyamatban e kettő magával vonzza az anyag megformálódását. A teremtési folyamatnak az iránya a lehelet finom energiától az egyre durvább energia sűrűség felé történik. Az anyag nem képes tudattalanságából eredően magához vonzani egy lelkiséget és így a szellemiség sem a fizikai test szüleménye.

Kétségtelen tény, hogy teremtett világunkban semmi sem létezhet szellem és lélek nélkül. Ahhoz, hogy élővé válhasson bármi, ahhoz a szellem és anyag közt meg kell jelennie a léleknek. Csak a lélek képes megformáltatni az anyaggal a szellem által meghatározott akaratot. Mindenkinek és mindennek van lelke és szelleme. Test nélkül lehetséges az élet, de ebben az esetben az izmusok közösség formáló erejével ölt testet a szellem akarata. Nem saját egyedi inkarnációjában, hanem a hasonló a hasonlót vonzza elv alapján az azonos beállítottságú személyek közösségén keresztül. Így a lélek személyisége nem képes megnyilvánulni, de szellemszinten nem is feladata a fizikális szerep eljátszása. Csak ideát, eszmét hordoz, cselekvést generálva az adott közösségből.

Visszalépve az egyén hármasságához érzékelhetjük, hogy a szellem, lélek, test egységében a lélek az, mely mozgat, érez és ezáltal megtestesíti az életet. A szellem ad egy szellemiséget, de ez nem tartalmaz sem mozgást, sem érzelmet. Durván fogalmazva, lényegében csak van, megtestesítve az okot. A felső rendező elv képviselője.

Képzeljünk el, hogy szeretnénk egy ruhadarabot.

Miért?

Egyszerűen, mert kell.

A funkcióját a szellem határozza meg, vagyis azt amire kell a ruha. Munkára, szórakozásra vagy sportolásra. A lélek, mely tartalmazza a szabad akarat által biztosított választási lehetőséget, csatlakozik a teremtés folyamatába és elindítja a fizikai test kialakítását. Itt már érzelmek irányítanak, befolyások és befolyásolások hatnak a folyamatra. De a szellem által képviselt kiindulópont nem változik. Ruha kell. A lélek pedig eljátssza szerepét. Megálmodja, elképzeli és vagy megvarratja vagy megvásárolja. Ad egy lelkiséget az egész történetnek. Láthatóvá, érzékelhetővé teszi világunkban a szellem akaratát.

A fenti példánktól elvonatkoztatva bármilyen más életszituáció elképzelhető, sőt egy általunk megtörtént valós eset is lehet példának, melyen el tudunk elmélkedni.

Valóban az az életfeladatunk, hogy megvegyük a sokadik ruhát, vagy az érzelmeink rabságában szeretnénk elhitetni, hogy ettől leszünk boldogok?

A szellemtől elszakadt lélek belecsavarodik az anyagba és az érzelmek csapdájába esve képtelen szabadulni. Nem látja a célt, melyet önmagának határozott meg, és egyre jobban elnehezedik az anyagi világban. Ugyanakkor a lélek mást nem tehet, mert számára az anyag az eszköz, mely révén szolgálni tudja szellemét. Ezáltal megvalósítva a szellem-lélek-test egységét.

Szerencsére egyre többen vagyunk, akik törekszünk egy tudatosabb és boldogabb élet megélésére. Sok felé járunk és sok mindent tanulunk, de tán a legfontosabb, hogy megtanuljunk hallgatni a „józan paraszti észre”. Meghallani mit vállalt szellemünk...

 

Ha nem csak élni szeretné életét, hanem érteni is, akkor kérem látogasson el facebook Csillagok oldalamra – csillagok.nhely.hu – ahol további érdekes cikkeket olvashatnak, továbbá, hogy egy személyes konzultáció keretében rátaláljon egy tudatos és boldog életre.

Szólj hozzá!
ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu
süti beállítások módosítása