ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu

2019. március 06. 12:21 - vaj25

Szellemiség fontos, melyet a lélek tesz láthatóvá.

arcok.jpg

Minden rendelkezik egy szelleméggel, ami meghatározza feladatát. A szellem uralja az általa teremtett minden pillanatát. És a meghatározott faladathoz köti a létet. A szellem dönt, megteremti saját magát, és abba a közegben megjelenik, melyben feladatát végig akarja élni. Nem érzelmek alapján választ, hanem a megtapasztalni kívánt feladatnak megfelelő teret jelöl ki maga számára. Sosem öntörvényű folyamat, mivel egy közösség, egy nemzet, egy család több szellem akaratát képviseli. Így a szellemiség beleilleszkedik a teremtés folyamatába. Nem mérlegel jó vagy rossz sors között, csak a most a fontos számára, melyet meghatározott feladatával görget előre. Szolgál és tapasztal. A szellem minden AZ, amik eddigi életeink során voltunk. Nem érzelmek összessége és nem is a tapasztalatok tárháza. A tudás esszenciája. A szellemet nem érdekli az érzelmek, hiszen örök. Számára nincs végzet, de újjászületés sem. Mivel csak egy alkotó eleme a felfoghatatlan megnyilvánultnak.

A szellemiséget magasztos, fennkölt, alantas, jó, rossz, nagy jelzőkkel szoktuk illetni. És ezek nem érzelmeket meghatározó szavak.

Buddha, Jézus, Nelson Mandela, Hitler, Sztálin, Lenin és még lehetne sorolni. Mi a közös bennük?

Mindannyian karizmatikus egyének voltak. Vitathatatlanul erős céllal befolyásolták a sorsot és ezáltal rengeteg ember életét. Viszont egyik sem azonos lelkülettel tette azt, amit tett. Tehették volna máshogy? Természetesen igen. Főleg a negatív hatású történelmi események okozói esetében vetődik fel a kérdés. De az eleve elrendeltség és a szabad akarat határán járva a lélek, mely az érzelmek az érdekek által vezérelt, az adott makro- és mikrokörnyezetben ezt az utat választotta. A lélek szemszögéből vizsgálva különböző választ kapunk, hogy helyesen vagy helytelenül történtek a dolgok.

Szellem szinten már nem fontos a hogyan. A szellem a feladat felvállalásával, melyet meg akar élni, választ egy lelket, amely kap egy lehetőséget a fejlődésére, tapasztalásra. Erre a feladatra egybeforrnak egy életre a halál pillanatáig. Hogy milyen úton érnek a szakasz végére, az döntések sorozatán múlik. Dönthetnek empatikusan vagy antipatikusan, de ez csak a lélek fejlődésének útját befolyásolja. A szellemet a feladat elvégzése motiválja. A tapasztalás útján elsajátított tudás.

A szellem, hogy könnyű vagy nehéz lelket vállal,

az oda „fönt” dől el.

 

Ha nem csak élni szeretné életét, hanem érteni is, akkor kérem látogasson el facebook Csillagok oldalamra – csillagok.nhely.hu – ahol további érdekes cikkeket olvashatnak, továbbá, hogy egy személyes konzultáció keretében rátaláljon egy tudatos és boldog életre.

Szólj hozzá!
ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu
süti beállítások módosítása