ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu

2018. július 23. 18:51 - vaj25

Tudás jámborrá tesz, a butaság félelmetessé.

segitseg.jpg

Mindenki, kivétel nélkül végig megy a tudatlanságtól a tudatosságig tartó folyamaton. Bármibe belekezdünk óhatatlanul és törvényszerűen a sor végén kezdjük. Mindig az utolsó helyről kell kezdenünk. Nem lehet és főleg nem érdemes kihagyni egyetlen lépcsőfokot sem. Minden átugrott fejlődési szakasz tudásának hiánya idővel egyre jobban felerősödik és egyre jobban hátráltatja további fejlődésünket.

A butaság nem mentális kérdés és nem a képességek hiánya, hanem a türelmetlenség kordában tartásának hiánya. Az életünk során, csak olyan feladatokkal kell megismerkednünk, melyek idomulnak képességeinkhez. Ebből adódóan a butaság általunk generált negatívum. Semmi köze a környezetünknek hozzá, mivel magunkból, magunknak teremtettük. Csak magunknak köszönhetjük, hogy tanulási folyamatainkban kihagytunk pár lépcsőfokot. Rajtunk kívül senki sem felelős azért, hogy nem hallgattuk meg tanítóink leckéit, intelmeiket és a gyakorlatra vonatkozó segítségeiket. Ott volt a lehetőség, de többet és gyorsabban akartunk. Senki sem okolható, azért, mert nem voltunk képesek végig várni az érési folyamatokat, hogy nem voltunk hajlandóak inas éveinket végig szolgálni.

Minden információnak tudássá való éréséhez egy meghatározott út tartozik. Ez az út mindenki számára adott. Senkinek sem hosszabb és senkinek sem rövidebb. De ki mennyi idő alatt képes rajta végig menni, az már egyénre szabott. És ez nem képesség függő, hanem alázat kérdése.

Vajon mi a tudás jámborsága?

Amikor látjuk és érezzük az út nagyságát. Amikor lehajtjuk fejünket a tudás oltára előtt és nem tudásunkkal kérkedünk, hanem erőt kérünk, hogy végig tudjunk menni az célig. Bennünk van minden cél, de ha minden megtett lépésünknél vastapsra, ovációra hajtunk, akkor csak az időnket pazaroljuk.

A tudás jámborsága az, amikor nem az a fontos, hogy én vagyok a legjobb, hanem az, amikor érezzük és tudjuk, hogy nem az a lényeg.

Ahogy ráérzünk, hogy lényegtelen kinek segítünk, kinek adjuk át tudásunk, mert ez már elidegeníthetetlen tulajdonunk, mégis birtokolhatatlanul közös.

Önzetlenül taníts, mert minden közös.

 

Ha nem csak élni szeretné életét, hanem érteni is, akkor kérem látogasson el honlapomra – www.csillagok.nhely.hu – ahol további érdekes cikkeket olvashatnak, továbbá, hogy egy személyes konzultáció keretében rátaláljon egy tudatos és boldog életre.

 

Szólj hozzá!
ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu
süti beállítások módosítása