ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu

2018. március 05. 09:08 - vaj25

A korlátolt Nő…XI. Vízöntő

 

wave-1913559_1920.jpgA következő jegy a levegő elemhez tartozik, melynek uralkodó bolygója az Uránusz. Ebben a jegyben szülöttek a szabadság, függetlenség gyermekei. Nem szívesen alkalmazkodik és akkor is csak ha ahhoz érdeke fűződik. Nem bírja a kötöttségeket és szeret szembe fordulni a tekintéllyel. Szellemileg a leggyorsabb jegy. Nem mindig logikai úton jut el a megoldásig, de minden embert és helyzetet gyorsan át lát. Folyamatosan arra törekszik, hogy elkerülje a hétköznapi szürkeséget.

Amint érzékelhető, férfi aggyal nehezen elfogadható tulajdonság csokor ez egy hölgy személyiségében. De amint már a nyilas jegynél megállapítottuk, az utolsó harmadban, már lényegesebben súlyozottabb energiákkal kell szembesülnie a férfiaknak.  

Vízöntő Nap – nyilas Vénusz: Levegő és tűz találkozása. A szellemi gyorsaság és határtalan életvitel szimbiózisa. Nagyon energikus párosítás. Mindkét jegyet már magában is feladat értelmezni. Nem annyira a nyilas tulajdonságokkal kapcsolatban lehetnek problémák, hanem a vízöntői minőségekkel. A vízöntő mint a csillagkép elnevezés megtévesztő, mert bizony pontosan tudják e jegy szülöttei mit is akarnak. Tehát a víz, mint utat kereső szimbólum egyáltalán nem jellemző rájuk. Ebben a párosításban ráadásul bölcselettel is párosul. A tüzes jegyekkel kedvező kapcsolat lehetséges, de el kell fogadni, hogy férfi, mint domináns szereplő ebben a kapcsolatban biztos, hogy nem lehet. Sőt, ha túl feszíti a húrt, a szellőcskéből erős tornádó is kialakulhat. Ha meg erősebb vihar alakul ki, ami felszítja a nyilas tüzét, az hamar bekebelezheti a férfi pislákoló tüzecskéjét. Így inkább az egyenrangú kapcsolat kialakítására érdemes törekedni. A levegős elemekhez is kellemesen tud viszonyulni, de itt is érdemes visszafogottabb lennie a férfiúi szeleknek, nehogy ellobbanjon a nyilas amúgy is könnyen változó érdeklődése. Intellektuális kapcsolatról beszélhetünk, melyben az értelem dominál és nem a test. A vizes jegyek már nem annyira passzolnak, annál is inkább mert itt nem annyira érzelmek éltetik a kapcsolatot, hanem az intellektualitás. Sem a vízöntőre, sem a nyilasra nem jellemző az útkeresés és az érzelmek túlságos előtérbe helyezése. Inkább a racionalitás, mint érzelgősség. A föld elem csak szenved ebben a párosításban. Nem tud mit kezdeni ezekkel az energiákkal. Mire megmoccanna, már három lépéssel le van maradva. Bármennyire is szeretné, itt nem lehet az a pálya, melyre a vonalakat felfesthetik.     

Vízöntő Nap – bak Vénusz: A levegő és a föld találkozása. Nem a legnedvesebb közeg, amit el tudunk képzelni. Racionalitás, kiszámíthatóság, „én tudom és kész”. Nehezen elfogadható párosítás, mert olyan értékek mentén működik, amit nem mindenki szeretne elfogadni. A tüzes jegyű férfiak nem igazán találhatják meg a számításaikat, bár, ha uralkodásukhoz egy tökéletesen megbízható alapra szeretnének támaszkodni, akkor ennél jobb választás nem is kell. De számításba érdemes venni egy három oldalú kapcsolat lehetőségét, viszont ezt az alappárosítást birtokló individuum valószínű nem kimondottan tudná elfogadni. A víz elem egy kicsit kedvezőbb helyzetben van, mert érzelmei kellő mértékű felhasználásával a bak száraz földjét termőre képes fordítani. Viszont nem ő fogja a nadrágot hordani. Még szerencse, hogy modernnek tartott világunkban már az erősebb nem is vállalhatja a gyes-t. Mondjuk a skorpió esetében – az örök kivétel – már adódhatnak némi-nemű súrlódások. Annál is inkább, mert, ha egy kicsit elgondolkodunk, akkor ez a két jegy valahogy egymás felcserélt tükörképei. A levegős jegyek otthonra találnak, ami az igazat megilleti, ebben a kapcsolatban az erotika nem tartozik az első tízbe. Viszont minden, ami logika, matematika, kvíz…szóval ami mentális energiákat mozgat, az igen. A föld elem annak ellenére, hogy alkotó eleme a párosításnak, nem jó a párkapcsolatnak. Szét szárítja a föld férfit, terméketlen, életunt egyeddé. A férfi nem tud miből táplálkozni, ez a kapcsolat nem az ő nagy lehetőségük.       

Vízöntő Nap – vízöntő Vénusz: Szabadság, függetlenség, egyediség, különcség. Nem a legideálisabb pár egy kapcsolatban. Oly annyira szabadságfüggő, hogy már a zabla gondolatára is csak a hűlt helyét láthatjuk. Nem befogható, és nem betörhető. Csalétekként az intellektualitás használható, de hosszú kapcsolatra kevés a remény. A tüzes jegyek hamar ellobbannak mellette, ha mégis, egy ideig ellátja oxigénnel, csak kérdés, hogy mikor válik szélvésszé. Nem életbiztosítás a tüzes férfinak a kapcsolatban maradnia, mert szenvedélye hamar hamu a szélben. A vízzel nem tud elegyedni. Míg a víz tömegéből adódó lomhaságával felgyorsulna, már rég tova száguldott kedvese, nem beszélve, arról, hogy csak felszínes megértést várhat felőle. A föld sem tudja megtartani, csak cserepesre szárítódig felszíne. Terméketlen, meddő kapcsolat alakulhat ki. Annyira eltérő halmazállapotúak, hogy még annyira sem képesek kapcsolódni, mint a vizes elemek estén. A levegős jegyű férfiak viszont fel tudják venni a versenyt kedvesükkel, de itt sem a szexualitás áll az első helye. Persze nem szabad feledni, hogy ez a jegy az utolsó a sorban, mint levegős jegy, ebből adódóan, ha nem vízöntő a férfiúi nem képviselője, akkor csak másod hegedűs lehet a meccsbe. De abban az esetben, ha ugyancsak vízöntő, a hatalmi játszmák nem biztos, hogy elkerülhetők.

Vízöntő Nap – halak Vénusz: Az extravagánsa életigenlés párban az empátiával. Mi, ha nem díva? Ráadásul értelemmel felruházva. Érzelmi útkeresés korlátok nélkül. A tüzes jegyeket nagyon jól tudja támogatni. Intelligenciájával és érzelmi megértésével nagyon jó társ tud lenni. Viszont nem szabad korlátozni szabadságában. Így a tűz uralkodói energiáit kordában kell tartania a férfiúi oldalnak. A vizes elemű jegyek pont ellenkezően viszonyulnak egymáshoz, így a férfinak kell kedvese mellé állni, ha erre egoja képessé teszi. A levegős jegyek mellett inkább a női oldal nem találja az érzelmi viszonzást, amit a vízöntő ego zokon vehet párjától. Nehezen értelmezhető ez a párosítás, mert mint már az előbbiekben volt róla szó, a két közeg nem kimondottan képes elegyedni egymással. A föld elem ismételten hoppon marad, mert semelyik elemmel nem tud azonosulni. Próbálkozhat, de inkább passzívan tudja magába szívni a halakból jövő érzelmeket, viszont ez nem biztos, hogy elég a vizöntői energikusságnak.   

Vízöntő Nap – kos Vénusz: Ismételten levegő és tűz kombinációja, de az a tűz heves és zabolátlan. Nem olyan tudatos, mint a nyilasból eredő energia. Ebben a kombinációban a tolerancia nincs annyira előtérben. Erőteljesen megvadítja a kos ereje az amúgy sem szende vízöntőt. A tüzes jegyekkel is sok konfliktus alakulhat ki. Ez a tűz nagyon szúrós tud lenni, nehezen, sőt talán egyáltalán nem hagy javításra esélyt. Vehemens, gyors és második dobásra nincs alkalom. A vizes jegyekhez tartozó férfiak sem igazán tudnak jelentős sikereket elérni. Túl gyors a vízhez képest és a két elem nem az útkeresésre pazarolja idejét, ha valami nem jön össze, máris új lehetőségek után néz. A levegős elemek intellektuális képességeikkel lépést tudnak tartani kedvesükkel, de a kos szeleburdisága miatt a sebek, zúzódások nemigen kerülhetők el. Az a „szerencsétlen” föld, ha nem is rossz helyen és nem is rossz időben, de biztosan rossz emberrel kezd, ha ilyen kombinációt birtokló kedvessel próbálkozik hosszú távú kapcsolatot kialakítani. Nem egy húron pendülnek.

 

http://www.facebook/vaj25

http://www.csillagok.nhely.hu

Szólj hozzá!
ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu
süti beállítások módosítása