ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu

2018. január 16. 08:24 - vaj25

A korlátolt Nő…VI. Szűz

woman-2714174_1920.jpg

A következő jegy a föld elemhez tartozik. Ebben a jegyben a racionalitás, az ész és értelem nyilvánul meg. Itt inkább az intellektualitásé a főszerep, mint az érzelmeké. Ne fahasáb kisasszonyokra asszociáljunk, inkább egy olvasójegy beszerzésében gondolkodjunk a Szabó Ervin könyvtárba. E jegy szülötteinél többre jut a férfi, ha agyát edzi, mint izmait. 

Szűz Nap – szűz Vénusz: Az intellektualitás megnyilvánulása. Kellemes csalódásban részesülhetnek azok, akik megismerkedhetnek ezzel a kombinációval született teremtésekkel. Bármennyire is unalmasnak, hangzik az intellektuális beállítottság, bizton vehetjük, hogy unalomról szó sem lehet. Furcsán is hangozhat elsőre, de a föld jegyű férfiakkal lehet a legkedvezőtlenebb a kapcsolata. Természetesen nem a szűz jegy szülötteire kell gondolnunk, mert ebben az esetben egy kellemes reál beállítottságú életet lehet kialakítani. Míg a másik két föld jegy esetében, inkább a férfiúi oldal statikussága döntheti romba a kapcsolatot. A többi elem csak meríthet az ötletek, és meglátások tárházából. Igaz, el kell fogadni, hogy az érzelmek túlcsordulása nem fog zárlatot okozni a rendszerben.         

Szűz Nap – oroszlán Vénusz: Az értelem uralkodása. Bár a szűz jegy nem az uralkodásról szól, hanem a munkáról, szolgálatról, itt azért a nő megjelenik császárnői mivoltában, és ez jó. Nemcsak szép és gyönyörű, de okos is. Veszélyes kombináció tulajdonosa számára, mert be kell látnunk, ez irritatív az erősebb nem számára. Érdekes következtetés vonhatunk le, hogy a szűz lehet, olyan erős, mint egy oroszlán. A tudás hatalom, ha közhely is, működik. Irányítói kombináció, még tüzes elemű partner esetén is. Hova tovább, a nagy kivétel skorpió is jobb, ha módjával közelít, mert könnyen kaphat nyakába táblán szamarat.

Szűz Nap – rák Vénusz: Az ösztönös ráérzés. A női „csak” intézményének megkérdőjelezhetetlen igazsága. Az érzelmek és a racionalitás kombinációja. Illetve a rák uralkodó bolygója, a Hold miatt az érzelmek változékonyságát magában hordozó női lélek megnyilvánulása. A tüzes elemekkel harmonizál, mivel jól illik a szolgálat, amit a két jegyből eredően képvisel. Hasonlóan kedvező a föld elemű jegyekhez való kapcsolódása. De itt már az irányitó szerepkör ismét a női nemnél összpontosulhat. Ez az irányitói szerepkör a vizes elemeknél is kialakulhat, mivel a vízre jellemző útkeresést a szűz jegy racionalitása folytonosan terelgeti kritikai kommunikációjával. Ez az analizálásból eredő kritikusság a levegős elemű jegyeknél inkább a feszültség növelést válthatja ki, mint a konstruktív fejlődést.       

Szűz Nap – mérleg Vénusz: Az intellektuális szépség. Az igazság osztó. Ez a párosítás a férfiak számára nehezen kezelhető. A mérleg Vénusz a férfiak álma, a tündöklő szépség. De a Nap a szűzben a férfiúi büszkeség guillotineja. Itt nem a férfi elemének milyensége a lényeg hanem, hogy a férfi ego miképpen tudja kezelni a szépséghez párosuló okosságot, ami a mérlegből adódóan színpadra is akar állni. Bár vannak jegyek, melyek ezt kezelni képesek, mint a nyilas, a bika vagy a halak.  

Szűz Nap – skorpió Vénusz: Ész és extrém megnyilvánulás. Itt egy excentrikus vénuszi tulajdonsággal szembesülhet a férfi nem, ami az ésszel párosítva nehezen értelmezhető. Amikor úgy gondolnánk megértettük a női logikát, mely jelen esetben racionális és úgy várhatnánk, hogy teljes mértékben logikus is, ami ebben a kombinációban még kételyt sem ébreszt, akkor a férfi főre zúdulhat egy értelmezhetetlen érzelmi sokk. A föld elem kezelni tudja a statikus elemeket, de az érzelmi kitörésekkel nem sok mindent tud kezdeni. A levegős jegyek esetében is az érzelmek okozhatnak gondot, míg a tűz elem még csak-csak tolerálja ezeket, de a mentális képességek, ilyen módon való előtörése, inkább támadásnak hat egojuk felé, mint pillanatnyi szeszélynek. De máris szögezzük le, hogy skorpió esetében pillanatnyiról nem igazán beszélhetünk. A vizes jegyek esetében, ha az érzelmeket kezelni tudják, akkor az a minimális szellemi fölény nem biztos, hogy annyira zavaró. Legalább medret ad a kapcsolatnak, igaz a sodrás néhol több lehet, mint sebes és a mederben biztos akad egykét élesebb szikladarab.

Szólj hozzá!
ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu
süti beállítások módosítása