ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu

2018. április 18. 14:49 - vaj25

Sose mondj nemet.

help02.jpg

A cím sokakban okozhat átsuhanó negatív érzelmeket, mert úton útfélen azt halljuk, hogy tanuljunk meg nemet mondani. Pedig többször mondunk nemet, mint gondolnánk. Hányszor, de hányszor fordulunk el már a kérés megfogalmazása előtt embertársunktól. Hárítva minden negatív benyomást csak azért, hogy ne kelljen egy problémával szembesülnünk. Lesütött szemmel fordulunk el és nem azért, mert esetleg nem tudnánk segíteni, hanem egyszerűen képtelenek vagyunk beleállni a felelősség elhordásába. Pedig véletlenek nem léteznek. Az az ember ott és akkor, azért talál meg minket azzal a problémával, mert az nekünk postázott személyes csomag. Tekinthetjük próbatételnek is, hogy hol tartunk az emberségben? Képesek vagyunk e félretenni saját napi rutinjainkat, egy hozzánk forduló ember megsegítésére. Egyáltalán képesek vagyunk-e arra, hogy felismerjük, hogy nem is a másikon kell segítenünk, hanem saját életünk tükörképében jelenik meg a segítségkérése. De legtöbbször mérlegelés nélkül vágjuk rá a nemet. Szinte pánik szerűen rázzuk le magunkról a cselekvés jogát, elzárkózva mindennemű kommunikációtól, segítségnyújtástól.

Tisztában kell lennünk azzal, hogy a hozzánk forduló problémája a jövőben elénk kerülő feladatunk megoldásához adhat segítséget. Esetleg az adott élethelyzetünkben számunkra nem érzékelhető problémákra világíthatnak rá. De az is elfordulhat, hogy a már megélt tapasztalatainkról adunk tanúbizonyságot, hogy mennyire vagyunk képesek mások rendelkezésére bocsátani tudásunkat, azzal, hogy segítő jobbunkat feléjük nyújtjuk.

Ha valakin segítünk, akkor tapasztalunk. Ha tapasztalunk, akkor fejlődünk. Ha homokba dugjuk a fejünket, akkor nem ismerkedhetünk meg olyan energiákkal, melyek saját életünket tehetik jobbá.

Nem mások helyett kell dolgokat megcsinálni, csak segíteni kell, abban, hogy meg tudják oldani. Senki helyett nem tapasztalhatunk, mert senkitől sincs jogunk elvenni a tapasztalás jogát. De így magunktól sem vehetjük el a segítség nyújtás által okozta örömöt.  Kihátrálhatunk egy adott szituációból, melyben esetlegesen szerepet vállalhatunk volna saját döntésünk révén, de ha már kimondtuk a nemet, a lehetőség tova lebben. Nincs lehetőségünk a javításra, ezek az alkalmak csak egyszer jelennek meg életünkben, ezért sose mondjunk nemet, mert lelkünket terhelheti, melyet lerakni nincs lehetőségünk.

 http://www.facebook/vaj25

http://www.csillagok.nhely.hu

Szólj hozzá!
ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu
süti beállítások módosítása