ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu

2018. március 20. 17:39 - vaj25

A korlátolt Nő…XII. Halak

 halak.jpg

Elérkeztünk az utolsó jegyhez, a halakhoz. A vizes elemekhez tartozik, tele érzelmekkel, misztikummal. Oly annyira, hogy e jegytől nem áll messze a tudat módosult állapotok sem. Könnyen félreérthető viselkedéssel megáldott egyének, így egy pallérozatlan hím egyed még akaratlanul is mély sebeket ejthet lelkivilágukban. Nagyon érzékeny jegyről van szó, amely végig járta összes állomását. Nincs számukra én, csak mi. Empatikusak, mindenki problémájába bele tudják magukat élni. Intelligensek és segítőkészek. Megkülönböztetés mentes szeretet jellemzi lényüket. A kapcsolatokban, párjukba sokkal többet képzelnek bele, mint az valójában igaz lenne. Fontos szerephez jut kapcsolataikban az illúziók, aminek következtében nagy valószínűséggel fennáll a csalódás lehetősége társukban. Nagy érzékenységük, miatt jellemző személyükre a kedélybetegségek, a lelki válságok és a depresszióra való hajlam.

Mint érzékelhetjük, nagyon óvatosan érdemes közeledni e törékeny teremtések felé. Senkit se tévesszen meg az esetleges amazon külső, mert mindig, ahogy most is bent van a lényeg, a törékeny lelkület.

Halak Nap – bak Vénusz: A mély zárkózottság. De a mélyben nem hideg és rideg világgal találkozunk, hanem érzelmekkel teli megtartó erővel. Mélyről eredő érzelmekkel, melyekért nagyon mélyre kell menni. Az egyenes, őszinte kapcsolatok kombinációja ez. Víz és föld párosítása, ami egy személyen belül termékeny alapokat biztosít párja számára. Nem könnyű elveszíteni, de van az a határ, melyet átlépve sosincs visszaút. Ezt evidenciában tartva, a tüzes elemű férfiak biztos háttért tudhatnak maguk mögött, de forró vérüket uralniuk kell, hogy maguk mögött tudhassák ezt a biztonságot. Hű „alattvalóra” találhatnak személyükben, de nem eszközök uruk kezében, hanem biztonságos öl, ahol nem dúl háború. A levegős elemekhez tartozó jegyek nem igazán képesek azonosulni ezzel a mély érzelemvilággal. Gyorsak és sekélyesek, nem igazán passzolnak egymáshoz. Legyünk itt, legyünk ott életvitelt a víz még valahogy megpróbálja lekövetni, de a föld erre képtelen. Elfújja a férfi szele az elszórt magokat, így a csírák gyökere nem képesek megkapaszkodni. A vizes jegyek otthont találhatnak. Megértik egymást, de a túláradó gondoskodó szeretet a földet mocsárrá változtathatja. Nem a majomszeretet a kulcs ebben a párosításban, hanem az őszinte, megbízható mélységek. A vágy ide nem elég, a mélységet kell megélni. A föld elemek is tudnak kapcsolódni ehhez a kombinációhoz, de koránt sem harmonikusan, mivel a föld súlya agyon nyomhat minden érzelmet. Nem szabad túl exponálni a racionalitást a kapcsolaton belül, mert az az érzelmek eltűnéséhez vezethet.          

Halak Nap – vízöntő Vénusz: Az excentrikus érzelmek. A víz és levegő párosítása nem egy egyszerűen megélhető kombináció. Mivel a két közeg egymással nem nagyon képes keveredni, ezért eléggé nehéz követni férfiúi aggyal. Szabadság, függetlenség és ez mind olyan vízzel párosítva, amelyik igényli az erős társ irányítását. A tüzes jegyek meglepően jól passzolnak. A tűz fel tudja hevíteni a vizet, melyből heves érzelmek élhetők meg, míg a vízöntő levegője pozitívan vissza tud hatni a tüzet táplálva. Nagyon jól működő körforgást lehet így létrehozni, egymást segítve a kapcsolaton belül. A levegő elemű férfiak ugyancsak illenek ehhez a kombinációhoz. Annak ellenére, hogy elem egyezés van és így illenek egymáshoz, mégis a levegő érzelmi sekélyessége nem kimondottan szolgálja a hosszú kapcsolat kialakulását. Attól még működhet a kapcsolat, viszont a csalódások valószínűleg nem kerülhetők el. Míg a halak érzelmi mélységben bízik, addig a levegő a kimagyarázhatóságban. A vizes elemek esetében inkább az erősebb nem csalódhat a kapcsolatban. Természetesen az érzelmeké a főszerep két vizes jegyben született ember között, de nem szabad megfeledkezni a változatosságról a vízöntő Vénusz esetében. Így sajnos hoppon maradhat a férfiúi nem, annak ellenére, hogy az érzelmek áramlása adott, mégis annak ellenére, hogy valaki szereti a töltött káposztát, nembiztos hogy napi háromszori menüben egy hónapnál tovább tolerálni képes az egyoldalú étkezést. Más szavakkal fogalmazva nem elég csak az ilovejubébi, intellektuel is kell. A föld elemmel is hasonló a helyzet, mert bár nagyon jó az alapkombinációnak, mégis a statikus merevség gátló tényezője lehet a kapcsolat szárba szökésének. Ragyogóan képes megfogni a föld mindent, amit a halak-vízöntő adhat, de képes átlépni határit és minduntalan megújulással biztosítani a kapcsolat felfrissülését? Nehéz és tudatos feladat.       

Halak Nap – halak Vénusz: Az érzelmi itatóspapír. A Földre szállt angyal. Nagyon óvatosan kell közelíteni e lelki tüneményhez. Nem elvarázsolt és nem bolond, csak egyszerűen, olyan érzelmi magasságokat és mélységeket képes megélni, hogy ezzel egy felkészületlen férfi nem sokat képes kezdeni. A tüzes elemekkel könnyen alakulhat ki gőz, ami mindkét felet könnyen megsebezheti. Míg férfi oldalról hatalmi érdekek, addig a női oldalról érzelmi biztonság kívánalma jelenik meg. Hiszti vs. zsarnokság. De uraim nem erővel uralkodni, hanem a tűz teremtő erejével uralni és így mindjárt az a bizonyos gőzt egy közös élet munkájára lehet fordítani. A levegős jegyek nem kimondottan értik ennek a kombinációnak a lényegét. Gyorsak és a víz mélységeihez képest rendkívül sekélyesek érzelmi téren. Meg sem tudják érezni egy esetleges lelki tüske által okozott fájdalmak nagyságát, melyet lényükből fakadóan számukra csak egy ici-pici szúnyogcsípés, mely említésre sem méltatandó, holott egy világot romboltak le másodpercek alatt. A halak-halkban nem érdemes racionalitást keresni, mert nem része nőiességüknek. Szin tiszta női érzelmek. A vizes elemeknél nincs nagyon mit értelmezni, a skorpión kívül. Itt sem az érzelmek megélésével vannak a bajok, hanem a skorpió lényében benne szunnyadó rombolási képesség. Az a villámgyors érzelmi kiürülés rendkívül fájdalmas sebeket képes okozni egy ennyire mély érzésű női lelkületben, minek következtében akár pszichés elváltozásokat okozhatnak. Nem feltétlenül történik egy ilyen szakítás, de a skorpió esetében ennek meg van a lehetősége. A föld elemű jegyek mellett megnyugvásra találhatnak, de számolni kell azzal, hogy az érzelmek túlsúlya mocsárrá változtatják a kapcsolatot, melyben a föld elveszti megtartó erejét. Ezáltal a férfi megszűnik férfinak lenni. De az energiák tudatos kontrolláltsága mellet egy gyönyörű, termékeny kapcsolat élhető meg.  

Halak Nap – kos Vénusz: Heves kombináció és van benne némi ellentétesség. A halakban a másokért való élés a lényeg, míg a kos inkább az önkifejezés megélése felé hajlik. Heves és kontrollálatlan érzelmi kitörések jellemezhetik ezt a kombinációt. Izzó szerelem, akár az önfeláldozásig. A tüzes jegyű férfiaknak fel kell kötniük azt a bizonyost, ha párjuknak választják. Ereje teljében lévő, vadóc teremtést próbálnak uralmuk alá hajtani, ami lehet, hogy trónfosztáshoz vezethet, de legalábbis kapitulációhoz. Nem könnyű ellavírozni a már-már skorpiói hatásokra emlékeztető energiák között, de nem lehetetlen. Az bizton állítható, hogy megtanulhatja a tüzes férfi, hogy bizony ő sem sérthetetlen. A levegős elemű férfiak, bármennyire is hihetetlen, de ennél a kombinációnál intellektuális beállítottságuk révén, képesek megsemmisíteni szívük választottját. A rideg racionalitással, a vélt vagy valós szellemi fölényükkel, könnyen átcsaphatnak lealázásba. Lehűthetik az érzelmi gőzt, befagyasztva mindennemű érzelmi kapcsolatot. A víz elem viszont bízvást reménykedhet egy hosszú távú kapcsolatban. Kimondottan kedvezően hat kedvesének hevültsége, melynek révén a lomha folyót egy zúgókkal megtűzdelt hegyi folyammá képes változtatni. Ha egy vizes jegyű férfi e gyöngyszemre rátalál, bízvást reménykedhet benne, hogy csak nyerhet a kapcsolaton. A föld jegyű férfiak, most is tizenkilencre lapot húznak, ha belevágnak ennek a kombinációnak megélésébe. A kérdés csak annyi, hogy meddig képesek megtartani, ha egyáltalán lehetséges, ezt az érzelmekkel, kihívásokkal gazdag személyiséget. Ez gőz uraim! Nem locsolókannából permetezett esővíz.

Halak Nap – bika Vénusz: Örök hitves, asszony mely otthonod lehet. Föld víz találkozása, ami nem más, mint a termékenység elegye. Mindkét jegy egymás szelídségét hangsúlyozzák ki. Kedvesség, hangulat, harmónia. A tüzes jegyekben született férfiak, ha nem leigázni szándékoznak, akkor biztos háttér országot találhatnak e kombinációt megtestesítő hölgyben. Társat, aki a férfiúi teremtő hevületében termékeny paradicsomot teremthet. A levegős jegyek nem igazán tudnak kötődni e tüneményhez, inkább szelességükkel kiszárítják a termő földet. Gyorsak és nem igazán tudják értékelni, az otthon nyújtotta melegséget, melyben nem tudják megélni természetük kiszámíthatatlanságát. A víz jegyű férfiak megtalálhatják párjukat e kombinációban, de a túlzott érzelgősség elmoshatja a föld megtartó erejét. Azért a bika az bika és nem boci. Kell a férfi tartás bármennyire is idillikus az összkép. A föld elem ismételten nehéz helyzetben van, mert bár elem egyezőség van, mégis ennek túlsúlya könnyen felszívhat minden érzelmi nedvességet a kapcsolatból. Ezáltal a kedvezően induló kapcsolatból kiszáradt sivatag kerekedhet ki, a kies táj helyett.

 http://www.facebook/vaj25

http://www.csillagok.nhely.hu

Szólj hozzá!
ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu
süti beállítások módosítása