ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu

2018. február 20. 14:47 - vaj25

A korlátolt Nő…X. Bak

bak02.jpg 

A föld jegyek közül az utolsóhoz érkeztünk. A legfontosabb kérdés a bakkal kapcsolatban, hogy nem érzelgős, vagy nem érzelmes? Az biztos, hogy zárkózott személyiség és nehezen megközelíthető. Szigorú és erős önfegyelemmel rendelkeznek. Lépésről lépésre halad előre és általában az élete második felében éri el pozícióját. Lényeglátók, a részletekkel, annyira nem törődnek, a fő csapásvonal fontos számunkra. A tudás alapú tekintélyt részesítik előnyben. Lassú jegynek tartják, de ezt kicsit vonjuk kétségbe, mert esszenciális jelentéstartalmában megtaláljuk a megbízhatóságot, a feladatorientáltságot és a hivatástudatot. Vagyis egy szigorú szabályrendszert képviselő jeggyel állunk szembe. A jeggyel kapcsolatban inkább a kőszáli kecskében kell gondolkodnunk. A bakot úgy kell elképzelnünk, mint aki a csúcs felé tör, a lélekzet állállító magasságokba nyúló szirteken. Vajon csak azért teszi próbára partner jelöltjét, mert bizalmatlan és zárkózott vagy csak meg szeretne győződni arról, hogy kedvese képes-e követni őt a szédítő magasságokba, mert hiszen, ha mellette dönt egyben felelősséget is vállal érte. A bak típusú emberek, a hegygerincen vezető sziklákon küzd felfelé, a nap és árnyék határán. Itt nem lehet hibázni és csak az kísérheti útján, aki kiállja a próbákat. De aki képes teljesíteni a kihívásokat, az elmondhatja magáról, hogy olyan társra talált élete végéig, aki sosem fogja cserbenhagyni.

A bak jegyű emberekről azt tartják, hogy érzelmileg ridegek vagy jobban sarkítva érzéketlenek. Az én véleményem, hogy olyan mélyről fakadó érzelmekkel rendelkeznek, hogy az nagyon nehezen tud a felszínre törni, de ha kellő mértékben odafigyelünk, akkor eljuthatunk azokba a mélységekbe, ahol olyan tiszta érzelemvilággal találkozhatunk, ami a csodák világába tartozik. Ez a jegy a Szaturnusz jegye, itt vagy átfér valaki a tű fokán vagy nem.

Uraim, ez az út szédítő magasságokba vezet, tű hegyes sziklákon, mély barlangok útvesztőin keresztül.

Bak Nap – skorpió Vénusz: Sziklamászás biztonsági kötél nélkül. A totális képzavar. A megbízhatóság, a visszafogottság vs. szélsőségesség, krízisek, érzelmi kitörések. Nehezen megfogható nőiesség és egyben rendkívül megtévesztő. Azt hinné az emberfia, hogy mindent lehet, hisz a skorpiónak ez még imponál is. De ez minden férfi próbatétele. Meddig lehet elmenni, meddig szabad elmenni? Ha valaki átlendül a korláton, van ideje elgondolkodnia a becsapódásig. A tüzes jegyek imponálnak a skorpió Vénusznak, egy ideig. Pontosan addig, amíg az uralmi helyzet nem kezd elbillenni a férfi tüzesség felé. Persze a bak sem szunnyad, így a tüzes túlkapások nem biztos, hogy ovációval fogadtatnak. A víz elem kedvező párosítás, mert a skorpiót hűti, és a bak földet pedig termékennyé tudja tenni. De a túlzások itt sem maradnak megjegyzés nélkül. A levegő elem nem passzol ehhez a párosításhoz. A Vénusz skorpiói nőiességét lehűti, az individuum földjét meg cserepesre szárítja. Kicsit a víz és az olaj esete a pohárban. Együtt vannak, mégis külön. A föld elem esetén inkább a férfinem kerül nehéz helyzetbe, mert bár a bakkal gondja nem akad, hisz közegen belül vannak, de a skorpióval nem igen tudnak mit kezdeni. Viszont esetükben ott van, annak a bizonyos tablettának várható eredménye, melynek értelmében „majd lenyugszik a kedves”.  

Bak Nap – nyilas Vénusz: A számla legyen mindig kiegyenlítve. Ez a kombináció is elég faramuci, de egy árnyalatnyival más. Minden esetre itt van tolerancia, ami a nyilas emberszeretetéből táplálkozik, és a szélsőségek inkább a mértéktelenségben öltenek testet. A tűz, a víz és a föld elemekkel kedvező a kapcsolat. A tűz passzol a nyilashoz, addig nincs is gond amíg biztosított a kellő életterület, bár így is gondoskodni kell a kellő pörgésről, mert a föld tűz párosításban mindig benne van a terméketlenség lehetősége. Ugyanígy a föld elem is elnyomhatja a nyilasban lévő tüzet, így kellemetlenül szembesülhet a férfi egy unalmas kapcsolattal. A víz elem ismételten párjára akadhat, mert, ha módjával permetezi érzelmeit, akkor a tűzből gőzt, a földből meg termékeny táptalajt képes létrehozni. Meglepően kedvező kapcsolat élhető így meg. A levegő elem sajnos nem a legjobb ebben a párosításban sem. Még a tüzet képes valahogy táplálni, de azt épphogy fuvallat erősségűre kell mérsékelnie. De vajon meg lehet mondani a szélnek, hogy ne fújon?   

Bak Nap – bak Vénusz: A megbízható örök társ. Föld a földdel párosítás. Statikusság, merevség, zárkózottság. Kár tagadni az egyik legszűkebb spektrumú elegy, ami tán nem is nevezhető annak, homogenitása révén. Viszont férfi legyen a talpán, aki szívósabb, kitartóbb tudd lenni náluk. Embert próbálóan zord körülmények között is képesek túl elélni. A tűz elem nem partner és ugyan így a levegő elem sem. Mindkettő csak terméketlenné szárítja, így hosszú távon nem érdemes gondolkodni egy kapcsolatban. Szó sincs, arról, hogy ez a kombináció púp a hátunkon, hanem arra kell törekedni, hogy megértsük a dupla szaturnuszi hatás komolyságát. Ide nagyon érett intelligencia szükségeltetik, amibe nem nagyon fér oda egy hintáslegény merkúri fiúcska felszínessége, vagy egy nyilacskás csikócska esetlen próbálkozása. Itt sűrű húsa van a léleknek. Erős szélviharnak kell lennie annak, aki képes egyáltalán megingatni a bakot a sziklacsúcson. A vizes jegyek kimondottan előnyösek erre a kombinációra nézve. Feltudják oldani a föld kötött állapotát érzelmi beállítottságukkal. De nem szabad azt hinniük, hogy egy mosollyal bármit el tudnak tusolni. Ezzel a kombinációval rendelkező hölgyek sokat nyerhetnek egy vizes férfival való kapcsolat révén és talán megkockáztatható az a kitétel, hogy könnyen férfiúi szédelgés áldozatává válhatnak. Igaz a Szaturnusz megvédi méltóságukat, de csak fájdalmas csalódás árán. Viszont tisztességes szándék mellett, egy nagyon gazdag és szilárd kapcsolat élhető meg, de ezt férfi válogatja. A földjeggyel való kapcsolat esetén problémák nagyon nem lehetnek. Mindkét fél azt kapja, amit vár és azt tudja adni, amit a másik elvár tőle. Harmonikus kapcsolat, minden feszültség nélkül. Magas amplitúdójú események, változások nem várhatók a kapcsolaton belül. Lényegében a nehézséget csak egymás megtalálása jelenthet.    

Bak Nap – vízöntő Vénusz: A diplomata nő. Az igazságot megvallva ebben a párosításban túlsúlyban van a föld elem, mivel a vizöntőnek tradicionálisan ugyancsak ura a Szaturnusz. Hogy ez előny vagy nehezítés „viselője” számára az egyértelműen nem állapítható meg. Az viszont igen, hogy a föld és levegő elem találkozása, nem mondható kedvezőnek. Bármilyen elemmel párosítjuk csak a víz elemmel kapunk pozitív elegyet. A levegő gyorsasága és változékonysága próbál meg keveredni a föld elemmel az egyénen belül, ami nem igazán szül mást csak porvihart a felszínen. A víz elem az, amelyik képes a személyiség alap tulajdonságait fellágyítani, miszerint a földet termékennyé tudja varázsolni, de a levegő szárító hatása még, akkor is ott marad, ami a vízöntő esetében nem mindig fújdogáló szellőcske, felgyorsítva a kiszáradás folyamatát. Ebben a párosításban nagyon érezhető, hogy ez a kör utolsó harmada, jobban mondva negyede már. Itt nehéz párosításokkal kell már szembenézni a férfiúi akaratnak.  

Bak Nap – halak Vénusz: Elsőre az a párosítás nagyon jónak ígérkezik. Föld és víz találkozása, amiből minden szép kialakulhat. Ha ez nem a bak lenne. A bak a szilárdság megtestesítője, a halak pedig az a lágyság, mely mellé illik egy pár, aki fogja kezét. Paradoxon az emberen belül. Azt gondolhatnánk, hogy nagyon jól illenek, hozzá a saját elemei, úgymint a föld és a víz. Sajnos ez nem biztos, hogy tartós kapcsolathoz vezet. Ha még több földdel terheljük az adott személyiséget, akkor a kapcsolat egy száraz, unalmas földdarabbá válhat. Ha még több vízzel árasztjuk el az amúgy is kényes egyensúllyal rendelkező individuumot, hamar iszaptengerré válhatnak a terepviszonyok. A levegős jegyű férfiak jó eséllyel alakíthatnak ki működő kapcsolatot. De nem igazán lehetne azt mondani, erre a kapcsolatra, hogy a közös érdeklődés tartja életben a kapcsolatot. Vagyis, hosszú távú kapcsolatra nem igen kell számítani ebben a triumvirátusban. A tüzes jegyű férfiak, ha a forró fejűségüket, kordában tudják tartani, akkor királyok lehetnek. Mire is kell gondolni. A bak, mint jegy, esszenciálisan igényli a tudás alapú tekintélyt, míg a halaknak szüksége van egy olyan valakire, akire fellehet nézni, és vezeti az útján. Erre tökéletesen megfelelnek a tűz elemű férfiak. Azért a kosnak vigyáznia kell hevességével és fel kell adnia abéli álláspontját, hogy csak egyszer fut neki az akadálynak.        

 

http://www.facebook/vaj25

http://www.csillagok.nhely.hu

Szólj hozzá!
ettelle12@gmail.com www.csillagok.nhely.hu
süti beállítások módosítása